bySaabye af Saabye

bySaabye af Saabye

bySaabye af Saabye

bySaabye er et farverigt dansk brand som arbejder med international moderne popmusik og kunst i mange afskygninger. 

bySaabye er et mekka af fest, farver og musik, kedeligt er det absolut ikke, det er en tromlende tombola, en karrusel af kreativitet i en moderne verden anno 2020 – en stor skål af blandede pop-bolsjer – international popmusik (og dansk), kunst, e-bøger om professionel sangskrivning og merchandise, altid en fornøjelig blanding af spændende, tankevækkende, opløftende og ikke mindst overraskende tiltag i en ikke altid festlig hverdag og det da især i disse meget specielle tider. 

Saabye startede bySaabye i 2019 af sig selv, for sig selv. Han er en kreativ, kunstnerisk og altid festlig Frederiksberg dreng som har brugt rigtigt mange år i udlandet, men nu er hjemvendt mere eller mindre til København. Han kan beskrives som en ‘arrogant aristokrat’ med et stort glimt i øjet, er ukompliceret og udadvendt til det ekstreme, og også særdeles dreven, modig og ambitiøs. Han har været professionel komponist siden gymnasiet, primært inden for popmusik, og skriver i en sand syndflod sange til både sit alter ego Stian og til etablerede internationale artister og til dem der er imellem. Stian bySaabye er på mange måder hans legeplads, den barnlige fiktive wannabe popstjerne, ubegavet, uansvarlig og barnlig, men ikke desto mindre er han Saabyes talerør i Saabyes distinkte ArtPop, selvom han dårligt nok kan sætte to ord sammen, men Stian har allerede og opbygger hastigt mere og mere en betydelig fanbase ude i verden som minutterne går. 

Saabye er autodidakt, bortset fra en studentereksamen, han er opvokset på rolige grønne Frederiksberg, men drog tidligt til Paris, derefter videre til London med pladekontrakter i lommen og masser af drømme. Det gik dog aldrig helt efter planen, men blev til oceaner af unikke oplevelser, møder med en masse personligheder og mange fantastiske år i livets skole, og arbejdet det blev der så sandelig også. Resultatet er en på mange måder meget udansk mere international personlighed og så alligevel slet ikke. Han har en ukuelig entusiasme, er modig, nysgerrig og handlekraftig, om det så gælder hans ugentlige nye pop single udgivelse med video (i et helt år), de sange han skriver til etablerede kunstnere via teknikker fra hans nye bog ‘the Art of Modern SongWriting in the Streaming Age’, med hvad han kalder ‘the One Hour Session’, igennem sin let samfundskritiske plakatkunst og med udviklingen af diverse TV/radio og Podcast formater, Merchandise mm. 

Indgangen til ‘le bySaabye boutique’ kan findes på saabye.one

København oktober 2020 

Tanker om musik branchen anno 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *